Thursday, November 7, 2013

Fırın Makarna




firin makarna 1










Makarna diyip geçmemek gerek. Herkesin, her evin, her bütçenin sofrasında yeri vardır makarnanın. Bekarların, öğrenci evlerinin, yoğunluktan yemek yapmaya vakit bulamayanların en baştacı yemeğidir makarna. Hem de başlı başına bir şölendir. Eğer üzerine özenip lezzetli de bir sos hazırlarsınız dünyanın en vazgeçilmez yemeğidir bana göre. Fırın Makarna da o ailenin en babası bence. Yanında bolca salata ve bol köpüklü ayran varsa değmeyin keyiflere. 






Malzemeler:


1 paket makarna ( fırın makarna yapmak için satılan özel makarnalar da var, normal makarnaların istediği çeşidinden de kullanabilirsiniz )


1 su bardağı kaşar peyniri rendesi


tuz






Beşamel sosu için:


2 yemek kaşığı tereyağ


2 yemek kaşığı un


2 su bardağı süt


tuz, karabiber, muskat 






Yapılışı :






1. Kaynamış ve tuz eklenmiş suda makarnaları hafif dişe gelecek kadar en az 5-7 dk haşlayın, süzüp soğuk sudan geçirin.


2. Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını ve unu tavaya alıp unun kokusu çıkana kadar kavurun.


3. Ocağın altını kısıp yavaş yavaş sütü ekleyin. Sütü eklerken bir taraftan da çırpmaya devam edin ki topaklanma olmasın. Tuzunu, karabiberi ve çok az muskat rendesini de ekleyin ( beşamel sosa çok yakışıyor muskat, dilerseniz kullanmayabilirsiniz )


4. Sos kıvamını alınca ocaktan alın, geniş bir kapta haşlanmış makarna ve kaşar peyniri ile karıştırıp fırın kabına dökün.


5. Üzerine de kaşar peyniri rendesi serpiştirip 180 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişirip dilimleyip servis yapın.






Afiyet olsun...



firin makarna 2




No comments:

Post a Comment