Tuesday, November 5, 2013

MANTAR SOSLU MAKARNA



mantar soslu makarna 1


 


Makarna başlı başına bir yemek kültürü.Bunu ilk makarna tarifimde uzun uzun anlatmıştım.Merak edenler burayı tıklayıp yazımı okuyabilirler.O yazıdan sonra fırsat buldukça makarna ile ilgili araştırmalar yaptım ve gördüm ki makarna sosları tamamiyle ayrı bir dünya gibi.O kadar geniş bir kategori ki hepsini incelemeye ne ömrüm yeter ne de sabrım.Tamı tamına 130-180 civarında makarna sosu olduğu tahmin ediliyor.Benimse şimdiye dek deneyip de beğendim sadece 8 makarna sosu var,yanlış duymadınız sadece 8 tanecik . Ama bu sos yelpazesini gördükten sonra çok büyük hırs yaptım:))Benim gibi bir makarna çılgını bu sosların en az 10 tanesini denemeli,öyle değil mi??






Bu klasik bir mantarlı makarna tarifi.Yani ekstra bir özelliği,ayrıcalığı falan yok.Ama bu haliyle bile benim bolonez soslu makarnadan sonra en sevdiğim makarna sosu.180 çeşit sostan bahsettikten sonra benim gibi cahil cüheyla bir blog yazarının makarnayla ilgili hikayelerini dinlemeyeceğinizi düşünerek tarife geçiyorum.Buyrun en klasiğinden bir sos hikayesi:


 


Malzemeler:


 


250gr makarna


8-10 adet orta boy mantar


1 adet yeşil biber


2 orta boy domates


1 tatlı kaşığı domates salçası


3 yemek kaşığı sıvıyağ


1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydonoz


Karabiber,Nane,Kırmızıbiber,Kekik


Tercihen taze fesleğen


 


Sosun Yapılışı:


 


-Mantarları yıkayıp ince ince doğrayın(vaktiniz varsa limonlu suda 15 dakika bekletin).


-Biberi ve domatesleri doğrayın.


-İlk olarak sıvıyağla biberleri 2-3dakika sürekli karıştırarak kavurun.Yağ miktarını kendi damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.


-Mantarları ilave edip kavurma işlemine devam edin.


-Domatesleri suyu ile birlikte kavrulan biber ve mantarlara ekleyip 5 dakika pişmeye bırakın.


-Tavadaki mantar ve domates suyu tamamen çekildikten sonra maydonoz,salça,tuz ve  baharatları ekleyip 2 dakika daha pişirin.


 


Sunum:


 


-Makarnayı tarife göre hazırlayıp servis tabağına alın.


-Sosu makarnanın üzerine gezdirin ve istediğiniz gibi süsleyin.


 


LeylaK













Kategoriler: PİLAV-MAKARNA




Bunu E-postayla GönderBlogThis!Twitter'da PaylaşFacebook'ta Paylaş







Tepkiler:





No comments:

Post a Comment