Wednesday, September 11, 2013

YOĞURTLU EV MAKARNASI (Yeşil mercimekli)



   Hayırlı, nurlu geceler,

   Eskiden hemen hemen her evde kış için hazırlıklar yapılırdı..O hazırlıklardan biri de bol yumurta ile hamur yoğurulup, yufkalar açılarak, sonra da kibrit çöpü ebadında doğranan erişte dediğimiz ev makarnası..Ben bu yıl yumurta ile beraber süt de kattım hamura..Daha da lezzetli oldu makarna..Farklı  kalınlıkta da kesebilirsiniz..Kuruttuktan sonra kavanoz ya da ağzı kapalı bir kaba koyup kullanıyoruz..

   Mantı her evin en sevilen lezzetidir değil mi? Bu makarna da mantı lezzetini aratmayacak bir güzellikte oluyor inanın..Ev yapımı olunca da çok daha güzel oluyor..Haydi buyurun:



   -5 su bardağı erişte(ev makarnası)

   -1 su bardağından bir parmak az yeşil mercimek,

   -1 kg yoğurt, (evde mayalanmış olsun lütfen :)

   -3-4 diş sarımsak (miktarı size kalmış)

   -2 çorba kaşığı tereyağ,

   -Pul biber,tuz.


yo urtlu ev makarnasi yesil mercimekli 1



  • Öncelikle 1 su bardağı yeşil mercimeği yıkayıp, 1 su bardağı su ile ocağa koyalım, kısık ateşte haşlayalım. Suyu mercimek kadar koyalım ki suyunda pişsin, vitaminleri  süzüp dökmeyelim..

  • Diğer yanda biraz sıvı yağ kattığımız tencereye kuru makarnalarımızı alalım, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip pişirelim..Ona da fazla su koymuyoruz, kendi suyunda pişecek, pilav gibi çekecek suyunu..Bir kenarda soğumaya bırakalım..

  • Sarımsakları soyup tuz ile dövelim. Yoğurda karıştıralım..Makarna, mercimek ılıklaşınca birbirine karıştırıp, sarımsaklı yoğurtla birleştirelim.



yo urtlu ev makarnasi yesil mercimekli 2


  • Tavada tereyağı eritip, o güzel kokusu çıkınca (dikkat yakmadan!) pul biber ekleyelim. Servis tabağına aldığımız yoğurtlu, mercimekli makarnanın üzerinde gezdirelim..

  • Afiyet olsun..



   İsterseniz hazır satılan makarnalarla da yapabilirsiniz, ama bu kadar güzel lezzeti bulabilir misiniz bilmem  ..:) 



No comments:

Post a Comment