Sunday, September 15, 2013

Kıymalı Fırın Makarna




kiymali firin makarna 1


kiymali firin makarna 2
Fırın makarnayı ne zamandır yapmıyordum,bir süre önce Gizem ve Zeliha aynı gün paylaşınca nasıl canım çekti anlatamam:))) Bende hemen yaptım buyurmazmısınız....

MALZEMELER

1 paket boru makarna

300 gr.kıyma

2 adet kuru soğan

1 adet kırmızı biber

1 adet yeşil biber

1 yemek kaşığı domates salçası

Tuz

Karabiber

Pulbiber

BEŞAMEL SOS

2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı un

1 tatlı kaşığı muskat rendesi

Karabiber

Tuz

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir

ÜZERİ İÇİN

Rendelenmiş kaşar peynir

YAPILIŞI

-Tavaya kıyma alınıp suyunu salıp çekene kadar karıştırılır.

-Sıvıyağ ilave edilip kavrulur.

-Kuru soğan ve biberler ufak uafk doğranıp tavaya alınır ve kavrulur.

-Salçası ve baharatları eklenir 1 çay bardağı su ilave edilip harcımız pişmeye bırakılır.

-Makarna haşlanır ve beklemeye alınır.

-Beşamel sos için sos tenceresine tereyağ ve un alınıp unun kokusu çıkana kadar kavrulur.

-Sürekli karıştırılarak sütü ilave edilir.

-Kaynamaya başlayınca muskat rendesi,tuz ve karabiber ilave edilip karıştırılır.

-Ocaktan alınıp rende kaşar peyniri ilave edilip karıştırıldıktan sonra makarnanın üzerine boşaltılıp iyice harmanlanır.

-Yağlanan borcama makarnanın yarısı boşaltılıp ortasına kıymalı harç tamamen yayılır.

-Kalan makarna dökülüp düzeltilerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişmeye bırakılır.

-Fırından çıkarmaya yakın üzerine kaşar peynir rendesi gezdirilir ve eriyene kadar fırında tutulur.

-Sıcak sıcak servis yapılır....

Afiyet Olsun....






No comments:

Post a Comment