Sunday, September 8, 2013

domates soslu makarna


16 Mayıs 2012


domates soslu makarna 1

Makarnayı sevmeyen birileri çıkar mı, bilemem. Damak çatlatan bir makarna tarifi, domates soslu makarna. Makarnanın haşlanması önemli, o ayrı konu. Esas önemli olan domates sosunun hazırlanması olsa gerek. Domatesleri rendelemezden önce ikiye böldüğünüzde, içerisindeki yeşil ve beyaz kısımları, çekirdekleri çıkarmayı unutmayın. Tamamen olgunlaşmamış domateslerin çekirdek yuvalarında görünen o yeşillik var ya, sosunuzu ekşi yapar. Sultan domates soslu makarnayı sever. Canı çektiğinde zaman mekan farkı gözetmeden kalkar yapar ve yer. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım

yarım paket makarna 'bukle'

bir kaşık tereyağı

iki domates

yarım kaşık salça

iki diş sarımsak, karabiber

su, tuz



Yapılması

iki litre suyu kaynatın, bir kaşık tuzu ilave edin

üzerine makarnayı katın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın

ocaktan alın ve süzünün,

domatesi rendeleyin, sarımsağı ince doğrayın

tereyağını eritin, salçayı katın kavurun

ardından domatesi katın kavurun

üzerine sarımsak, bir çay bardağı su, bir çay kaşığı karabiber ve tuzu katın

sosun tuzunu ayarlayın ve bir kez fokur fokur kaynatın

ardından ağır ateşte sos suyunu çekinceye kadar pişirin

makarna tenceresine sosu boşaltın ve karıştırın

tencerenin kapağını kapatın, en az 15 dakika dinlendirin

ve ardından gönlünüzce servis edin.

Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.

Sultan






No comments:

Post a Comment