Thursday, September 12, 2013

Fırın Poşetinde Tavuk ve Türlü-Brüksel Lahanası Çorbası-Karnıbaharlı ve Brokolili Makarna-Pirinç Köftesi-Çikolatalı Nişastalı Muhallebi


firin posetinde tavuk ve turlu bruksel lahanasi corbasi karnibaharli ve brokolili makarna pirinc koftesi cikolatali nisastali muhallebi 1





firin posetinde tavuk ve turlu bruksel lahanasi corbasi karnibaharli ve brokolili makarna pirinc koftesi cikolatali nisastali muhallebi 2


Fırın Poşetinde Tavuk ve Türlü





1 Büyük boy tavuk



Sosu için:



2 Yemek kaşığı yoğurt



2 Yemek kaşığı salça



2 Yemek kaşığı su



Yarım çay bardağı sıvı yağ



1 Küçük soğan (rendelenmiş)



2 Diş sarımsak (rendelenmiş)



1 Tatlı kaşığı tuz



Birer çay kaşığı:



Kekik, kişniş, kimyon, karabiber



Pul biber, kırmızı toz biber



Yapılışı: Sos malzemelerini karıştırın. Tavuğu sosa bulayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Fırın torbasını unlayıp içine tavuğu koyun. Tabakta kalan sosu da torbaya doldurun. Fırın poşetinin ağzını bağlayıp tepsiye koyun. Poşetin birkaç yerinden hafifçe delin. Tavuğu fırında pişirin.



Fırın Poşetinde Türlü



Patates, soğan, mantar, kabak, taze fasulye



Maydanoz, sıvı yağ, un, tuz, karabiber



Pul biber, kırmızı toz biber



Yapılışı: Sebzeleri temizleyip iri doğrayın. Sebzeleri, biraz unu, sıvı yağını, tuzu, baharatları karıştırın. Unlanmış fırın poşetine sebzeleri doldurun. Ağzını bağlayıp tepsiye alın. Poşetin birkaç yerinden hafifçe delip fırında pişirin.





Brüksel Lahanası Çorbası




firin posetinde tavuk ve turlu bruksel lahanasi corbasi karnibaharli ve brokolili makarna pirinc koftesi cikolatali nisastali muhallebi 3


1 Büyük kâse ince kesilmiş Brüksel lahanası



2 Büyük boy patates



Yarım büyük boy soğan



3 Yemek kaşığı pirinç



1 Yemek kaşığı margarin, sıvı yağ



1 Su bardağı yoğurt



1 Yumurta



1 Yemek kaşığı dolusu un



Tuz, karabiber, pul biber



Yapılışı: Margarini biraz sıvı yağla birlikte eritin. İnce kesilmiş soğanı margarine ekleyip soteleyin. Küçük küp kesilmiş patateslerle Brüksel lahanasını da ilave edip, lahana sönene değin soteleyin. Pirinci, tuzu ve yeterince suyu koyup malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bir kapta yumurtayı, yoğurdu, unu çırpın. İçine çorbadan biraz koyun ve karıştırın. Ilık hale gelen yoğurtlu karışımı çorbaya katıp karıştırın. Karabiber ekleyin. Çorbayı 1–2 taşım kaynatın ve ocaktan alın. Sıvı yağda pul biberi yakın. Çorbayı servis yapacağınız zaman üzerine biberli yağdan dökün.





Karnıbahar ve Brokolili Makarna




firin posetinde tavuk ve turlu bruksel lahanasi corbasi karnibaharli ve brokolili makarna pirinc koftesi cikolatali nisastali muhallebi 4


1 Paket (250gr.) papardelle makarna



1 Büyük çiçek brokoli



1 Büyük çiçek karnıbahar



1 Soğan



Sıvı yağ, tuz, karabiber



Sosu için:



1 Su bardağı makarnanın haşlama suyu



1 Su bardağı süt



1 Su bardağı yoğurt



1 Yumurta



1 Yemek kaşığı dolusu un



Yarım çay bardağı sıvı yağ



Karabiber, tuz, pul biber



Üstü için:



2 Yumurta



Yapılışı: Piyazlık kesilmiş soğanı sıvı yağında soteleyin. İnce kesilmiş karnıbahar ve brokoliyi de ekleyip soteleyin. Tuz, karabiber ilave edip ocaktan alın. Sos malzemelerini çırpıp, içine haşlanmış makarnayı ve sebze soteyi karıştırın. Makarnayı yağlanmış fırın kabına dökün. Üzerine çırpılmış yumurtaları sürüp fırında pişirin.





Pirinç Köftesi

firin posetinde tavuk ve turlu bruksel lahanasi corbasi karnibaharli ve brokolili makarna pirinc koftesi cikolatali nisastali muhallebi 5


1 Su bardağı pirinç



1 Çay bardağı ufalanmış beyaz peynir



1 Kahve fincanı maden suyu



2 Yumurta



4 Yemek kaşığı dolusu un



Maydanoz, sıvı yağ



Tuz, karabiber, kırmızı toz biber



Yapılışı: Pirinci haşlayın. Pirinç ılınınca içine sıvı yağ hariç bütün malzemeleri karıştırın. Kızgın yağa birer yemek kaşığı dolusu pirinçli karışımdan döküp köfteleri arkalı önlü kızartın.





Çikolatalı Nişastalı Muhallebi




firin posetinde tavuk ve turlu bruksel lahanasi corbasi karnibaharli ve brokolili makarna pirinc koftesi cikolatali nisastali muhallebi 6


5 Su bardağı su



4 Yemek kaşığı nişasta



1 Su bardağı şeker



1 Yemek kaşığı kakao



Hindistan cevizi rendesi



Yapılışı: Hindistan cevizi hariç bütün malzemelerini karıştırın ve muhallebiyi pişirin. Nişastalı muhallebiyi önce oda ısısında sonra buzdolabında soğutun. Üzerine bol hindistan cevizi rendesi serpip servis yapın.




Not: Diğer nişastalı muhallebi tarifim burada







No comments:

Post a Comment