Saturday, September 14, 2013

KARISIK MAKARNA



karisik makarna 1

karisik makarna 2

karisik makarna 3

karisik makarna 4

Selam arkadaslar,

bizler burada iki günden beri yagan yagmurdan dolayi bir yerlere cikamiyoruz. Nonstop yagiyor mubarek, gecenlerde kendi kendime Agustos ayi'da ne kadar cabuk geldi gecti, yine üzerinden iki ay gecmis ve gitmis, yakinda sene sonuna gelecegiz, zaman nerede kaldi diye düsünüp duruyordum.

30 Eylül'de ailemize bir bebek daha katildi, bunun haberinide burdan vereyim. Benim bir kücügüm olan kiz kardesim 2. oglunu saglikla kucagina aldi, bebegimiz gec bile kalmisti, hepimiz dört gözle gelmesini beklerken, Hakan bebegimiz hayirlisiyla anne-babasina ve Yasin abisine kavustu.

Gecen hafta Umut ve ablasi hastaydi, Umut bronsit olmustu, ablamizda soguk alginligiyla birkac gün yatti. Umut simdi iyilesti Allah'tan, insallah bu hastalik sezonunda fazla hasta olmayiz ama simdiden korkmuyorum degil yani.

Bu aksam dolabimda kalan ve degerlendirilmeyi bekleyen sebzelerden pratik bir makarna yemegi hazirladim, maksadim sadece kalan sebzeleri degerlendirmekti ve böyle birsey ortaya cikti. Bizler cok begendik, hem saglikli diyelim, hemde hafif bir makarna yemegi oldu. Üzerine biraz da rende kasar gezdirirseniz lezzetine lezzet katarsiniz, bizden söylemesi:))

KARISIK MAKARNA

Malzemeleri:

- 500 gr makarna

- 200 gr taze mantar

- 250 gr cherry domates

- 5 tane sivri biber

- 1 dis sarimsak

- 1/2 cay bardagi zeytinyagi

- tuz, karabiber, kekik, feslegen

Yapilisi:

1. Makarnalar bol tuzlu suda haslanirken, genis bir tavanin icine zeytinyagini alin ve üzerine önceden temizlenmis ve dilimlenmis olan tüm sebzeleri ekleyin.

2. Sebzeler biraz suyunu salinca icine bir sarimsagi ezin ve biraz daha tavanin icinde cevirin, ama suyunu tam olarak cekmesin, biraz sulu kivamda olmasi daha iyi oluyor.

3. Tüm baharatlarida ekledikten sonra haslanmis ve süzülmüs makarnalarin üzerine gezdirin bu karisimi ve sicak olarak servis edin. Hepsi bu kadar!

AFIYET OLSUN!!



No comments:

Post a Comment