Monday, September 2, 2013

Tavuklu makarna


tavuklu makarna 1

tavuklu makarna 2

tavuklu makarna 3Malzemesi: Yemeklik olarak hazırlanmış tavuk yaklaşık 400,500 gr

resimdeki gibi spagetti, 1 paket makarna,


1,2 kaşık salça, 1 kaşık margarin yaklaşık 6 su bardağı kaynar su,tuz bu kadar.






Yapılışı: Etleri yıkayıp pişirme tenceresine alıyoruz üstüne yarım su bardağı su koyum kısık ateşte suyunu cekene kadar pişiriyoruz.Sık sık karıştırarak (NOT) tam suyunu cekmicek yani etler kavrulmayacak sonra yağını salcasını ilave edip karıştırıyoruz kaynatılmış 6 su bardağı suyu ilave edip 10 dk bu şekilde haşlıyoruz etleri daha sonra tuzunu ilave edip makarnaları üce bölüp kırıyoruz kaynayan suyun içine atıyoruz makarna bitene kadar bu işlemi yapıyoruz.Ara ara karıştırarak suyunu cekene kadar ocakta tutuyoruz pilav gibi suyunu cekince altını kapatıyoruz bu kadar basit ve lezzetli mutlaka bir gün denemenizi tavsiye ederim.Bu tarifi rahmetli babam almanyada öğrenmiş biz ailecek bu makarnayı çokk sık yapıp yeriz.Sıcak servis yapılması gerkiyo soğuyunca lezzeti olmuyo.






Benim için çokk özel bu tarifi 8.etkinlik olan Kurban bayramı sofraları etkinliğinin ev sahibi sevgili arkadaşım özleme armağan ediyorum.http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/














No comments:

Post a Comment