SOFRAMDA BÜYÜK SERVİS TABAĞINDA, PİLAV VE TANDIRIN YANINDA BİRER DİLİM SERVİS ETTİM. ÇOK BEĞENİLEREK YENDİ. ASLINA BAKARSANIZ YEMEKLERİMİN HEPSİ ÇOK BEĞENİLDİ. (Kİ BENİM AİLEME YEMEK BEĞENDİRMEK ZORDUR. BİLEN BİLİR:)) ) AMA OKADAR KÖTÜ FOTOĞRAFLAYABİLDİMKİ METHETMEYE DİLİM VARMIYOR:)) TARİFLERDEN MEMNUN KALIRSANIZ DENERSİNİZ UMARIM...
MALZEMELER
1 KUTU LAZANYA MAKARNA
İÇ MALZEMESİ İÇİN
400 GR KIYMA
1 BÜYÜK BOY SOĞAN
KIRMIZI TOZ BİBER, KARABİBER, TUZ
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
BEŞAMEL SOS İÇİN (2 PAKET HAZIR BEŞAMEL SOSDA KULLANABİLİRSİNİZ)
4 YEMEK KAŞIĞI UN
4 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
5 SU BARD SÜT
TUZ, KARABİBER
YARIM SU BARD RENDELENMİŞ KAŞAR
ÜZERİNE
1 SU BARD RENDELENMİŞ KAŞAR
YAPILIŞI
İÇ MALZEMEMİZLE BEŞAMEL SOSU AYNI ANDA YAPABİLİRİZ. ÖNCELİKLE İÇ MALZEMEMİZİN YAPILIŞINI ANLATAYIM. TAVAYA KIYMAYI ALIYORUZ. İYİCE KAVURDUKTAN SONRA SALÇASINI KOYUYORUZ. KARIŞTIRIP ALTINI KAPATIP SICAKKEN ÜZERİNE SOĞANI RENDELİYORUZ. TUZUNU VE BAHARATLARINI İLAVE EDİYORUZ. BU ARADA BEŞAMEL SOS İÇİN TEREYAĞDA UNU KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVURUYORUZ. KARIŞTIRARAK YAVAŞ YAVAŞ SÜTÜ İLAVE EDİYORUZ. TUZUNU VE KARABİBERİNİ KOYUYORUZ. KAYNADIKTAN SONRA OCAKTAN ALIYORUZ. FIRIN TEPSİMİZİ VE LAZANYAMIZI ALIYORUZ. TEPSİMİZİN EN ALTINA BİR KEPÇE BEŞAMEL SOS DÖKÜYORUZ. BİR KAT LAZANYA ÜZERİNE BEŞAMEL, ÜZERİNE KIYMALI HARÇTAN YAYIYORUZ. BU ŞEKİLDE BÜTÜN MALZEMEMİZ BİTENE KADAR İŞLEME DEVAM EDİYORUZ. EN ÜSTE SADE BEŞAMEL SOS DÖKTÜKTEN SONRA KAŞAR RENDESİ GEZDİRİP 180-200 C FIRINA VERİYORUZ. SICAK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...
No comments:
Post a Comment