Bolonez soslu makarna tek başına öğün olabilecek bir tarif ,nefis bir salata ile çeşitlendirebilirsiniz
şimdiden Afiyet Olsun....
MALZEMELER:
- 1 paket makarna +2 kaşık tereyağ(piştikten sonra)
- 250 gr kıyma
- 1 adet havuç
- 1 adet küçük kereviz
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 1-2 diş sarımsak
- 3 kaşık zeytin yağ
- 1 adet defne yaprağı
- 1 çorba kaşığı salça
- 1/2 demet doğranmış maydanoz
- tuz-karabiber
- 1 bardak su
- 1 kase kaşar peyniri rendesi(üzeri için)
HAZIRLANIŞI:
Makarnayı haşlamaya bırakalım,
Sos için, sebzeleri rendenin ince tarafı ile rendeleyelim(rondo da olabilir),
Sos tenceresine alıp zeytin yağında sebzeleri ve kıymayı pişirmeye başlayalım ,5-6 dakika pişirdikten sonra
salça ve suyunu ilave edelim içine defne yaprağını atıp suyunu çekene kadar pişirelim,
Suyunu çeken sosumuza tuz,karabiber ve maydanozu ilave edip karıştıralım,içinden defne yaprağını alalım,
Hazırlanan makarnamızı süzüp tereyağ ile birleştirelim ve servis tabağına alalım üzerine Bolonez sosunu döküp servis yapalım,kaşar peynirini arzuya göre üzerine serpelim makarnamız hazır .....
No comments:
Post a Comment