Malzemeler:(Tarif Yemek Pişirme Keyfi-Makarna kitabından alınmıştır)
1 paket burgu makarna
1 kilo ıspanak
1 avuç dolmalık fıstık
200 gr. ricotta peyniri
2 adet dolmalık kırmızı biber
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
süt
1 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz
rendelenmiş parmesan peyniri
Hazırlanışı:
Dolmalık kırmızı biberler yıkanır, ayıklanır ve ince ince doğranırlar. Bir tavada zeytinyağında sotelenirler. Bir kaba alınıp ricotta peynir ve kıyılmış maydanoz ile iyice karıştırılır.Çok az süt ilave edilip yumuşak bir hale gelene kadar karıştırılıp makarnanın kreması elde edilir. Diğer tarafta ıspanaklar ayıklanır iyice yıkanır ve haşlanır. Haşlanan ıspanağın suyu iyice süzülür ve kabaca doğranır. Bir tavada dövülmüş sarımsak zeytinyağında pembeleştirilir ve fıstıklar eklenir. Fıstıklar hafif kahverengileşinceye kadar çevrilirler ve üzerine ıspanak eklenir. Ispanak bir iki dakika çevrilerek pişirilir ve altı kapatılır. Makarna tuzlu suda 10 dak. haşlanır ve süzülür. Ricotta peynirli biber kreması ile iyice karıştırılıp harmanlanır. Servis tabağına bir kat makarna, bir kat ıspanak ve bir kat makarna konulur. İstenirse bu şekilde, istenirse rendelenmiş parmesan peynir ekilerek servis edilir.
AFİYET OLSUN.
No comments:
Post a Comment