Hamuru için;
2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
tuz, aldığı kadar un
İçi için;
1 paket fiyonk makarna
yarım demet maydanoz
1 kase dilediğiniz tür peynir
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
üzeri için 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
1. Hamur için tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Çok sert olmayan hamur elde ediyoruz. Hamuru 4 eşit parçaya bölüp açıyoruz.
2. Makarnaları kaynar suda iyice yumuşayana kadar haşlıyoruz. Süzdükten sonra içine diğer tüm malzemeyi de ekleyip iyice karıştırıyoruz.
3. Fırın tepsisine açtığımız hamurlardan birini yerleştirip üzerine 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirip, üzerine diğer yufkayı yerleştiriyoruz. Harcımızı yufkanın üzerine yerleştirip yufka, sıvıyağ ve kalan son yufkayı da yerleştiriyoruz.
4. Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp 180 C'lik fırında pişiriyoruz.
Çiğdem'in misafirleri için yaptığı bir börekti. Lezzeti gayet yerindeydi...Afiyet olsun...
No comments:
Post a Comment