Fırın makarna, hamurişleri arasında en sevdiğim lezzetlerden birisi. Ama benim yaptığım fırın makarna alışılmıştan biraz farklı ve sanırım bu nedenle kilosuna dikkat edenlerin biraz daha gönül rahatlığıyla tüketebileceği türden. Çünkü protein içeriği tam ama yağ ve un içeriği eksik.. Zira fırın makarnanın klasik malzemesi beşamel sos, bu tarifte yok. Eksikliğinin hiç de hissedilmediğini söyleyebilirim Denemeye değer diye düşünüyorum. Afiyet olsun..
Malzemeler:
*******************
*1/2 paket fırın makarna
*3 yumurta
*250 ml.süt
*400 - 500 gr. kadar yağsız veya az yağlı beyaz peynir
*1/2 su bardağı az yağlı kaşar peyniri
*8 - 10 sap maydanoz (şart değil, ben kullanmadım)
*1 yemek kaşığı sıvıyağ (dilerseniz aynı miktar tereyağı veya margarin eritebilirsiniz)
*Tuz, pul biber, isteğe göre baharat (mesela kuru fesleğen)
Yapılışı:
*****************
*Fırın makarnayı yumuşayana kadar tuzlu suda haşlayın.
*Bir kabın içinde peyniri iyice ezin, isterseniz içine maydanozu incecik kıyın.
*Başka bir kabın içinde iki yumurtayı çırpın, sütü çırparak karıştırın, yağı, tuzu ve diğer baharatı da bu karışıma ekleyin.
*Kare borcama haşlanmış makarnayı ayın.
*Üzerine peyniri ekleyin.
*Bir çatal yardımıyla peyniri makarnanın her yerine yaydırın (özellikle aralara girebilmesi için)
*Sıvı karışımı makarnanın her yerine gezdirdikten sonra 220-230 dereceli fırına verin.
*Üzeri kızarmaya başladığında, çıkarıp rende kaşar peynirini yayın ve tekrar fırına verin.
*Kaşar peyniri eriyip kızarınca fırından çıkarın.
*Aşırı sıcaklığı biraz gittikten sonra (dağılmaması için) tırtıklı bıçakla kesip servis yapın.
No comments:
Post a Comment