Size de sadece deneyin ve kendi yorumunuzu yapın diyebilirim ancak...Hadi kolay gelsin.
TAİ MAKARNASI
Malzemeler:
- 2 tavuk göğüs eti(miktarı isteğe bağlı)
- 1 paket makarna
- 3 pırasa
- 2 havuç
- 1 kabak
- 1 bardak doğranmış mantar
- 1/2 paket soya filizi
- (arzuya göre minik doğranmış taze fasülye)
- 1 kutu mısır konservesi
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 kahve fincanı soya sosu
- 1 kutu krema
- 1 çay bardağı yer fıstığı
TAİ MAKARNASI(Tayvan mutfağından) nın yapılışı:
- Öncelikle herşeyi jülyen doğruyoruz.(Yani ince uzun, kibrit çöpü gibi)
- Tavuk eti ve fıstığı sızma zeytinyağında kızarana kadar VOK tavamızda soteliyoruz.
- Ardından yıkanıp, doğranmış tüm sebzelerimizi ekleyip, çevirerek sotelemeye devam ediyoruz.
- Zencefil, soya sosu, kremamızı ekleyip kapatıyoruz.
- Haşlanmış makarnayla karıştırıp servis yapıyoruz.
Afiyet olsun
No comments:
Post a Comment