*1 Paket istediğiniz tür makarna
*Yarım kilo mantar
*1/2 demet fesleğen
*2 Diş sarımsak
*100 ml. krema
*50 gr. gravyer peyniri (parmesan veya eski kaşar da olabilir)
*1 Paket dolmalık fıstık
*Karabiber ,pul biber,tuz
*1,5 Kaşık tereyağ (yarım kaşık mantarımız 1 kaşık makarnamız için)
*Öncelikle makarnamızı haşlamak için tencerimize suyumuzu koyuyoruz.(içine biraz tuz ve zeytinyağ ilavesiyle)
başka bir yerde de tavamızda temizlediğimiz ve dilimlediğimiz mantarlarımızı suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
suyunu çekince bir tatlı kaşığı tereyağ ekleyip biraz kavuruyoruz.(2-3 dak. kadar) diğer malzemelerimizin hepsini rondo yardımıyla sos haline getirip mantarlarımızı ocaktan almaya yakın içine katarak bir taşımda öyle kaynatıyoruz. böylece makarnamızın sosu hazırlanmış oluyor. Bu arada peynirimizin yarısı sosumuzun içine yarısıda üzerinde kullanmak için bunuda dipnot olarak belirtmiş olayım. 10-12 dak.kadar haşladığımız makarnalarımızıda süzerek geri kalan tereyağ ve biraz tuz ilavesiyle hazır hale getiriyoruz. İşte şimdi makarnamız sosuyla buluşmaya hazır. Servis tabağına alıyoruz ve üzerine sosunu ilave edip geri kalan peyniride üzerine serpiştiriyoruz. evet... ne diyelim afiyetler olsun............:).
No comments:
Post a Comment