Malzemeler:
- Patates
- Sivri biber
- Kuru soğan
- Maydanoz
- Dereotu
- Nar ekşisi,limon,zeytin yağ
- Karabiber,kırmızı toz biber
Yapılışı:
- Patatesleri haşlayın dilimleyin.
- Maydanoz ve dereotunu doğrayın sivri biberi ekleyin.
- Kuru soğanları incecik yarım ay şeklinde doğrayın baharatları ilave edin.
- Limon,yağ ve nar ekşisini de ekledikten sonra karıştırın.
- Toz kırmızı biberi mümkün olduğu kadar fazla kullanın rengi kırmızı olsun.
- Servise hazır.
Ev eriştesinin tadı bambaşka oluyor.İster makarna yapın ister çorbalarda kullanın.Eriştenin en lezzetli hallerinden biri de bence Mercimekli Erişte Çorbası hıımmm:))
Malzemeler:
- 3 su bardağı ev eriştesi
- 2 adet sivri biber
- 4 yemek kaşığı lor peyniri
- 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz (evde olmadığı için ekleyemedim ama siz ekleyin)
- Karabiber,pul biber,zeytin yağ
- 1-2 dal dere otu
Yapılışı:
- Kaynamış suyu tencere alın tuz ekleyin ve erişte makarnaları haşlayın süzün.
- Biraz soğuk sudan geçirin.
- Lor peynir,dere otu,sivri biber ve ceviz ekleyin.
- Baharatları ve zeytin yağı da ekleyin karıştırın.
- Dilim domates ile servis edin.
Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası benim favori çorbalarımdan:))Tarif için buraya bakabilirsiniz.
23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramını kutluyor,Sayın Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte tüm silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!...
No comments:
Post a Comment