Tok olduğunuzda dahi gördüğünüzde insanı acıktıran bir görüntüsü vardır makarnanın..
Biz ailece haftada bir mutlaka makarna yaparız..
Açıkçası bizim için bir ritüeldir makarna...
Şimdi size içinde ufak ip uçları olan ama o muteşem lezzetini buradan alan domates soslu makarnamın tarifini veriyorum..
MALZEMELER
1paket spagetti makarna
3-4 tane domates
2 tane sivri biber
2 diş sarmısak
karabiber,Tuz
Kırmızı pul biber
mısırözü yağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
Makarna suyumuzu bir tencereye koyup, suyu kaynadıktan sonra spagettileri kırmadan kaynar suya salıyoruz..Tabii suyumuza önceden yeterince tuz atmayı unutmayalım..
Makarna bir tarafta kaynarken biz ufak bir tencerede sosumuzun yapımına geçelim..
Tenceremize yeterince mısırözü yağımızı ve ince doğranmış sivribiberlerimizi 1-2 dakika ateşte kavuruyoruz..
Sonra kabuklarını soyup küp küp doğradımız domateslerimizi, bıçakla minik minik doğradığımız sarmısaklarımızı, karabiber ve pul biberimizi koyup domatesler eriyip hafif suyunu çekene kadar
pişiriyoruz..
Haşlanmış olan spagettilerimizi süzüyoruz ama asla soğuk sudan geçirmiyoruz..(Püf noktası burada)
yoksa lezzeti tamamen kaybolur...tabii vitaminlerde..
süzdükten hemen sonra tenceremize alıyoruz makarnamızı ve içine yeterince mısırözü yağı ve 1 tatlı kaşığı da tereyağ koyup tuz kontrolünü de yapıp karıştırıyoruz..
Makarnamızdan servis tabağına alıp üzerine istediğiniz kadar domates sosumuzdan koyup afiyetle bayılarak yiyoruz..
Arzu ederseniz taze veya kuru fesleğen de üzerine serpebilirsiniz, çok yakışıyor..
veeeeeeeeeeeeeeeee yine dayanamayıp ayrıca sarmısaklı yoğurt koyup, kırmızı toz biberle de bir sos yaptık.. yanına dil peyniri de koyuyrum ben, bu tat da harika oluyor..:))
son hali bu..:))
No comments:
Post a Comment