Tarif “Vegetarian Times“ dergisinden. Son derece basit, sağlıklı , bir o kadar da lezzetli olan bu makarnayı, sarımsaklı ya da sarımsaksız olarak hazırlayabilirsiniz. Sarımsaklar pişmediği için, malum yedikten sonra ağızda sarımsak kokusu kaçınılmaz oluyor. Ben ızgara tavuk göğsü ve domates salatası ile servis yaptım.
MALZEMELER:
1/2 kg. taze ıspanak (sapları kesilip atılmış)
1-2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
1 su bardağı “low-fat“ cottage peyniri
1/4 su bardağı süt
Biraz rendelenmiş muskat
450 gr penne ya da ziti makarna ( bu makarnaların içleri boş olduğu için,
karıştırınca sos içine de giriyor) evde yoktu, ben fettucini kullandım.
1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
2 yemek kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı)
Deniz tuzu ( peynirlerin tuzu yeterli gelirse kullanmayabilirsiniz )
Karabiber
- Büyük boy tencere dolusu suyu kaynatın. 1 yemek kaşığı tuz ve yıkanmış ıspanakları ekleyip, ıspanakları 1 dakika haşlayın.
- Delikli kepçe ile ıspanakları alıp, soğuk su dolu bir kaba koyun (şoklama yaparak, ıspanakların renklerinin koyu yeşil kalmasını sağlıyoruz) suyunu süzüp, kurulayın.
- Ispanakları haşladığınız suyu dökmeyip, makarnayı da aynı suda pişirin (bu yöntemle, ıspanağı haşlarken kaybettiğimiz vitaminleri ve mineralleri en aza indirmeye ve makarnada da ıspanak lezzetini yakalamaya çalışıyoruz). Süzün.
- Makarna haşlanırken, sarımsağı ve cottage peyniri, robotta krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Ispanağı, sütü, muskatı, tuzu ve karabiberi de ilave edip (arzuya göre bu aşamada, 2 yemek kaşığı zeytinyağı da ekleyebilirsiniz) hepsini iyice özleşene kadar karıştırın.
- Servis tabağına aldığınız makarnayı, ıspanaklı sos ve rendelenmiş parmesan peyniri ile karıştırıp, bekletmeden servis yapın.
Afiyet olsun
No comments:
Post a Comment