MALZEMELER
Yarım paket mantı makarna
100 gr. kıyma
1 soğan
tuz
karabiber
su
SOSU İÇİN
yoğurt
2 diş sarımsak
tuz
nane
kırmızı pul biber
tereyağı
YAPILIŞI
Kıymanın içine ince doğranmış kuru soğanı ve baharatı koyup yoğurun .kıymalı harçtan ufak parçalar koparıp makarnanın içine doldurun.Geniş bir tencerenin içinde kaynayan suya ekleyip karıştırarak 10-15 dk.pişirin.Diğer taraftan sarımsaklı yoğurdu hazırlayın Tere yağını eritip kırmızı biberi kavurun(İstenirse domates salçasıyla da sos hazırlanabilir).Haşlanan mantı makarnayı servis tabağına alın.Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp,kırmızı biberi üzerine gezdirin.En üstüne de nane serpip sıcak olarak servis yapın
.AFİYET OLSUN
Makarnaların doldurulması biraz zaman alır. Ancak bu yemeği pişirmeden buzluğunuzda uzun süre saklayabilirsiniz
No comments:
Post a Comment