Friday, August 9, 2013

TERLİK MAKARNA MANTISI





terlik makarna mantisi 1


















terlik makarna mantisi 2






MALZEMELER


Yarım paket mantı makarna


100 gr. kıyma


1 soğan


tuz


karabiber


su


SOSU İÇİN 


yoğurt


2 diş sarımsak


tuz


nane


 kırmızı pul biber


tereyağı






YAPILIŞI






Kıymanın içine ince doğranmış kuru soğanı ve baharatı koyup yoğurun .kıymalı harçtan ufak parçalar koparıp makarnanın içine doldurun.Geniş bir tencerenin içinde kaynayan suya ekleyip karıştırarak 10-15 dk.pişirin.Diğer taraftan sarımsaklı yoğurdu  hazırlayın Tere yağını eritip kırmızı biberi kavurun(İstenirse domates salçasıyla da sos hazırlanabilir).Haşlanan mantı makarnayı servis tabağına alın.Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp,kırmızı biberi üzerine gezdirin.En üstüne de nane serpip sıcak olarak servis yapın


.AFİYET OLSUN

Makarnaların doldurulması biraz zaman alır. Ancak bu yemeği pişirmeden buzluğunuzda uzun süre saklayabilirsiniz








No comments:

Post a Comment