Evet efendim, nerede kalmıştık :))
Düzenli periyotlarla yazdığım "Ne Nasıl Yapılır?" kategorisini de sanki biraz ihmal ettim gibi :(
Ama İnşaAllah bu açığı kapatmayı ümit ediyorum.
Kolay kolay kimsenin hayır diyemediği bu güzel lezzet hakkında, biraz daha detaylı bilgiler paylaşacağım naçizane bilgilerimle...
İlk önce yapımını anlatmak istiyorum;
- Her makarnanın pişme süresi, makarnanın şekil ve markasına göre farklılık gösterir. O nedenle, size belirli bir pişme süresi vermem imkansız olduğu için, pişireceğiniz makarnanın üzerinde yazan süreye mutabık kalmalısınız...
- Su miktarına gelecek olursam, makarnanın suyundan ayıracağımızı da düşünürsek, 1 paket makarna için yaklaşık 4 litre su kafi gelecektir.
- Suyumuzu tencereye koyuyoruz ve kaynadıktan sonra tuzunu atıyoruz ve tuzun erimesi için karıştırıyoruz. Tuzu, su kaynadıktan sonra atmamızın sebebi, tuzun, makarna suyunun kaynamasını geciktirmemesi içindir.
- Daha sonra makarnamızı tenceremize boşaltıyoruz ve 3 dakikada bir karıştırıyoruz ki makarnalar birbirine yapışmasın.
- Makarnanın piştiğini anlamanın en iyi yolu, 1 tane alıp, pişip pişmediğini anlamaktır.
- Piştiğine kanaat getirdiğiniz makarnanın kalan suyunu bir kaşık ya da kepçe yardımıyla bir kaba ayırıyoruz ve makarnamızı süzgece koyup, kalan son suyunu süzmesini sağlıyoruz
- Makarnanın sosunu mümkün olduğunca çabuk hazırlamalıyız ki, makarna süzgeçte beklerken, buharıyla pişmeye devam etmesin.
Makarnanın Suyunu Nasıl Kullanabiliriz?
- Makarna sosu yapımında, sosa normal su yerine, ayırdığım makarna suyundan koyarak pişiririm.
- Sostan artan makarna suyunu buz kalıplarında dondurup, buzlukta saklarım.
- Çorbalarda özellikle sebze ile yaptığım çorbalarda en az 3 tane bu güzellikten atarım.
Kısa ve öz anlatmaya çalıştım lakin yine uzatmışım biraz galiba :(
İnşaAllah bir nebze olsun faydam dokunabiliyordur bu NNY'ler vesilesiyle...
Herkese kucak dolusu sevgi, selam ve muhabbetlerimle...
No comments:
Post a Comment