Ben bir önceki yazımda yazdığım gibi beşamel soslu tarifleri çok severim.Fırın makarnayı bu şekilde hiç denemedim.Önceden sade yapardım geçen gün kıymalı yapayım dedim iyiki demişim çook ama çok beğendim. Daha önceki fırın makarnam in kıymalısı out oldu:))
Malzemeler
Yarım paket kalın,uzun,içi boş makarna
Makarnayı haşlayacak miktarda göz kararı su
Tuz
Başemal sos
50 gr margarin
50 gr tereyağı
2.5 yemek kaşığı tepeleme un
3 su bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber
1Çay bardağı beyaz peynir
Tuz
İçine
300 gr kıyma
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı yeni bahar
Tuz
Üzeri için
1 su bardağı kaşar rendesi
Yapılışı
Öncelikle makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzüyoruz.Diğer tarafta bir tencerede yağı eritiyoruz unu koyup kavuruyoruz.Rengi pembeleşince sütü ilave ediyoruz.
Topaklanmaması için hızlıca karıştırıyoruz tuzunu ,karabiberini ilave edip makarnayla birlikte harmanlıyoruz.
Makarnanın yarısını borcama döküyoruz.Üzerine kıymalı harcı yayıyoruz ve kalan makarnayıda üzerine yayıp fırına veriyoruz.
Yaklaşık 10 dakika piştikten sonra çıkartıp kaşar rendesini serpiştirip tekrar fırına veriyoruz.
Üzeri kızarınca çıkartıyoruz ve servise hazır.
No comments:
Post a Comment