Yufkali makarna boregi pratik hemence yapilabilcek bir tarif,ozellikle sahur icin cok guzel sahurluk olur hemde cok doyurucu
bir komsumuz saolsun turkiyeden gelirken bana bir paket hazir yufka getirmis
icinde 3 tane vardi ,daha once sahurda normal tavada borek yaptim ve bir tane kalan yufkayida ne yapim diye dusunurken yine ayni yontemle makarnayla yapmak istedim sonuc harika oldu
gelen yufkamizda bu sekilde iki degisik tarifle bitirmis oldum .
Kullanilan Malzemeler:
1 tane yufla
yarim paket uzun firin makarna
yarim kalip beyaz peynir
1 tane yumurta
yarim su bardagi sut
4 yemek kasigi sivi yag
tuz
istege gore arasi icin kiymali harc
(ben daha onceden az kalan bi harci kullandim)
Tarifin Hazirlanisi:
Bir tenecereye suyu koyup kaynatiyoruz icine makarnayi ve biraz tuz atip hasliyoruz,haslanan makarnayi soguk sudan gecirip icindeki suyun cikmasi icin suzgecin kenarlarina dik olarak asip iyice suzduruyoruz
bir kaba beyaz peynir, yumurta ,sivi yag ,sut koyup karistiriyoruz icine suzdgumuz makarnayi koyup karistiriyoruz
teflon tavayi biraz yaglayip yufkayi seriyoruz fazlaliklari kenara birakiyoruz uzerini kapatmak icin
yufkanin uzerine makarnali harci dokuyoruz arasina kiymali harc koyup kalan makarnali harcida koyup yufkalarin kenarlariyla iyice uzerini kapatiyoruz
ocaga koyup ilk once tavanin isinmasi icin biraz harli ateste ,sonra ayarini iyice kisip alti kizarana kadar yaklasik 15 dk kadar altini kizartiyoruz,bir kapak yardimiyla boregi alip ters yuzunu cevirip yine diger tarafida ayni sekilde kizartiyoruz
pisen boregi servis tabagina alip dinlendiriyoruz hemen kesmiyoruz
dinlenen boregi dilimleyip servis yapiyoruz.
AFIYET OLSUN...
No comments:
Post a Comment