Fırın makarnayı genellikle sade, peynirli yada kıymalı olarak hazırlarım.
Geçen ay İKEA'nın restoranında vejetaryen makarnanın tadına bakıp, çok beğenince ilk fırsatta o şekilde denemeye karar verdim.
Vejetaryen makarna, kalem (penne) makarna ile ve 7 çeşit sebze ile hazırlanmıştı.
İçinde kurutulmuş sebze tadı vardı, o tadı tutturabilmek için Knorr'un sebzeli çiftlik pilav harcından kullandım.
Sebze olarak bezelye, havuç, patates, kabak, kırmızı biber kullandım.
Üzerini de beşamel sos ve kaşar peynir ile kaplayıp, fırında pişirdim.
"Afiyetle Kalın"
Değişik fırın makarna tariflerini severek pişiriyorum.
Daha önce yayınladığım fırın makarna tariflerim için, bakınız;
Fırın Makarna
Kıymalı Makarna Pastası
Pazılı Fırın Makarna
Baklalı Fırın Makarna
Kırmızı Biber Dolgulu Fırın Makarna
Sepet Makarna
Spagettiden Kuş Yuvası
Enginar Kasesinde Fırın Makarna
SEBZELİ FIRIN MAKARNA;
Malzemeler;
1 paket kalem (penne) makarna,
1 kavanoz garnitür,
1 adet kabak,
1 adet kırmızı biber,
1 paket Knorr sebzeli çiftlik pilav harcı,
Tuz,
Beşamel sos için;
3 su bardağı süt,
1 tatlı kaşığı tereyağ,
3 tepeleme yemek kaşığı un,
Tuz,
Üzerine;
Kaşar peynir.
TARİFİ;
Garnitürü süzün.
Kabakları garnitürün boyutlarında küp küp doğrayın.
Kırmızı biberleride küçük küçük zar boyutunda doğrayın.
Knorr'un sebzeli çiftlik harcını küçük bir tencereye boşaltın.
İçine, 1 küçük su bardağı su ve doğradığınız kabak ve kırmızı biberi ilave edin.
Pilav harcının süzelerek dökülmemesi için, suyu az ilave edin.
Kabakları ve kırmızı biberleri pilav gibi suyunu çektirerek pişirin.
NOT;
Pilav harcı isteğe bağlıdır, isterseniz sebzeleri sade suda haşlayabilirsiniz.
Makarnayı tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
Haşlanan makarnayı süzüp, üzerinden soğuk su geçirin.
Fırın tepsisine makarnayı boşaltın, 3-4 kaşık sıvı yağ ile makarnayı harmanlayın.
Hazırladığınız sebzeleri makarnaya ilave edin.
Beşamel sosu hazırlamak için;
NOT;
Ben beşamel sosu hazırlarken bütün malzemeleri çiğden karıştırıp, kavurmadan pişiriyorum.
Hemen muhallebi kıvamına geliyor ve unun topaklanması gibi bir sorun hiç çıkmıyor.
Sos yemekle birlikte fırında piştiği için çiğ un kokusu gibi bir durumda olmuyor.
Beşamel sos malzemelerini tencereye yerleştirip, iyice karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
Pişen beşamel sosu makarnanın üzerine yayın.
Üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpin.
Önceden ısıttığınız, orta hararetteki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
NOT;
Fırın makarnaları fırından çıkardıktan sonra, dağılmadan dilim dilim kesebilmek için en az 15-20 dakika bekletmek gerekiyor.
Dinlendirdiğiniz makarnayı dilim dilim keserek servis yapın.
"Afiyet Olsun"
No comments:
Post a Comment