malzemeler:
kapya biber
yeşil biber(şişman olanlarından)
beyaz beynir
domates
tereyagı+zeytinyağı
pastavılla ballerıne makarna
baharatlar
tuz
yapılışı:
biberler öncelıkle yıkanıp kurulanır ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında arkalı önlü pişirilir
makarnalar tuzlu kaynar suda haşlanır
domates kabugu soyularak mınık ve küp doğranır.bir mıktar zeyınyagı ve tereyagında sotelenır içine yarım çay bardağı kadar makarna suyu eklenır dogarnmıs sarımsak karabıber ilave edılıp tam domateslerın dırılıgı kaybolmadan ateşten alınır.tencerenın dıbıne bu sos konulur.üzerine kare kare dogradıgımız kırmızı kapya bıber ve yeşil biber eklenır bir mıktar parçalanmış peynır eklenır üzerine makarna ilave edılerek karıştırılır
afiyet olsun..
notlar:
makarnamın markası pastavıllaydı hiç memnun kalmadım bu makarnadan yapış yapış oluyor,bundan sonra zor alırım artık
barilla ve ankara makarna tercihim
peynırım olmadıgı için koymadım fakat bıberle cok yakışıyor siz varsa beyaz peynır ilave edınız
makarnanın suyunu atmayın soslarınıza ilave edin(vitamin)
No comments:
Post a Comment