"Hayatımıza lezzet katan soslar'' etkinliğine bende peynir soslu makarna ile katıldım. Ganne arkadaşımıza başarılar dilerim. fettuccine makarnayı kendim hazırladım kestim. evde makarnalar yapıp şekil veriyorum çok beğeniliyor. elde açmasını bilmiyorsanız makarna makinesi alabilirsiniz. sosun tarifi bu ayki sofra dergisinden.
malzemeler:
1 paket fettuccine makarna. ben evde hazırladım.
yeteri kadar su
tuz
Peynir sos için:
3 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı acı biber salçası
karabiber
tuz
makarna için :
2 yumurta, 1 çay bardağı su, 1 çay kaşığı tuz ve aldığı kadar un
malzemeleri karıstırın un ilavesi ile sert bir hamur yapın 20 dakika dinlendirin tekrar yoğurun unlu zeminde önce merdane ile sonrada orta kalınlıktaki oklava ile ince acın. bıcakla yarım cm. kalınlığında kesin elle uzatarak alın unlu zeminde bekletin bol kaynar tuzlu suda haslayın..
Yapılışı:
sos için tereyağını eritin ve üzerine peyniri ilave edin.Ezerek birkaç dakika pişirin.üzerine salçaları ve karabiberi ilave edin karıstırın5 dakika orta ateste pişirin.Makarnayı servis tabağına alın üzerine sosu ilave edin süsleyin servis yapın.
No comments:
Post a Comment