MALZEMELER
1 paket fiyonk makarna
3 adet yufka
250 gr.beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
3 adet yumurta
2 su bardağı süt
Yarım çay bardağı krema
3 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 tutam karabiber
YAPILIŞI
-Makarnamızı bol tuzlu suda haşlıyoruz.
-Bu arada sos için yumurta,krema,süt,ayçiçek yağı ve karabiber çırpılıp hazırlanır.
-Ayrı bir kasede ezilen beyaz peynir ve ince kıyılamn maydanoz ile dereotu karıştırılır.
-Makarnaya eklenip iyice karıştırılır.
-Borcamın altı yağlanıp bir yufka kenarları dışarı sarkıtılarak serilir. Hazırlanan peynirli makarnanın yarısı yufkanın üzerine dökülüp düzeltilir.
-Sosun 1/3'ü makarnanın üzerine gezdirilir.Bir yufka ikiye böünüp makarnanın sütüne düzgünce serilir.
-Kalan makarna ve sostan bir bölüm daha dökülüp düzeltilir.
-3.yufka yayılıp kenarlardan sarkan yufkada düzgünce kapatılır.Kalan sos ile kaplanır.
-3 çorba kaşığı tereyağ eritilip üzerine gezdirilir.
-Bıçakla dilimlenir böylece börek sosu emer.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilip bir müddet bekletilir.üzerine kaşar rendesi serpilip sönmüş fırına tekrar verilebilir.
AFİYET OLSUN...
NOT:Yufka miktarı arttırılıp daha kalın hazırlanabilir biz ince seviyoruz:)))
No comments:
Post a Comment