Bir kaç ay önce Bolonya'daydık. Avrupa'nın en eski üniversitenin olduğu tarih dolu bir şehir. Tarihinin yanı sıra makarnaları, peynirleri çok meşhur ve lezzetli. Vitrinler değişik makarnalarla dolu. Eşim beğendiği bir kaç çeşit makarna aldı. Bol sebzeli ve kremalı pişirdiğim makarna çok sevildi.
Brokoli yerine mevsimine uygun sebzeler kullanabilirsiniz. (Kabak, fasulye gibi)
200 gr. uzun şerit makarna (fettuccine) (Barilla kullanabilirsiniz)
2 adet orta boy soğan
3 diş sarımsak
500 gr. brokoli
1 bağ yeşil soğan
1 tutam taze fesleğen
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 fiske köri
1 çay kaşığı karabiber
1 kutu krema (200 ml.)
1/2 su bardağı kavrulmuş tuzsuz yerfıstığı (fazlalaştırabilirsiniz)
Zeytinyağ
Tuz
İstediğiniz kadar parmesan peynir
YAPILIŞI
Makarnayı paket üzerinde verilen süreye göre 1 kaşık tuz ve zeytinyağ eklenmiş suda haşlayın. Süzün.
İnce doğranmış soğanları karamelize olacak şekilde kavurun. Küçük parçalara ayrılmış brokolileri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Brokoliler biraz yumuşayınca taze soğanların beyaz kısımlarını küçük doğrayarak ekleyin.
Yeşil soğanların yeşil kısımlarını uzun doğrayarak ekleyin.
Al dante (diri) haşlanmış makarnayı içine aktarın. Krema, taze ve kuru fesleğen, karabiber, köri ve az tuz atarak hepsini karıştırın.
Bir kaç kaşık parmesan peynir ve kavrulmuş yer fıstığı döküp karıştırın.
Servis tabağına yerleştirip sunun.
No comments:
Post a Comment