Mantı Makarna, bir gece öncesinde kızımla beraber doldurup dolaba koyduğum, sonra da kolaylıkla pişirip hazırladığım süper bir lezzet oldu. Evdekiler bayıla bayıla yediler, "Her zaman yap anne" sözleri havalarda uçuştu. Bir paket makarnayı doldurmak biraz zor gibi görünse de televizyon seyrederken pek rahat dolduruluyor, benden söylemesi, sizlerden pişirmesi :)
Malzemeler:
- 1 paket mantı makarna
- 250 gr. kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 su bardağı yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- tuz, karabiber
Sos İçin:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- nane, kırmızı pul biber
Yapılışı: Soğan rendenin ince tarafı ile rendelenir. Kıyma içerisine rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ilave edilerek iyice yoğrulur. Kıymalı harçtan minik parçalar alınarak makarnanın geniş tarafından kapalı ağzına doğru itilerek doldurulur. Hazırlanan mantı makarnalar normal makarnayı pişirir gibi tuzlu kaynar su içerisinde haşlanır. Kevgir ile süzüldükten sonra sarımsaklı yoğurt hazırlanarak üzerine dökülür. Arzu edilirse kızdırılmış sıvı yağ içerisinde nane ve pul biber hafifçe çevrilerek mantının üzerinde gezdirilebilir. Afiyet olsun…
Not: 1 paket makarna ölçüsü size göre fazla ise, bir kısmını haşlayıp kalanını çiğden buzlukta saklayabilirsiniz...
No comments:
Post a Comment