Tuesday, August 6, 2013

MAKARNALI PATLICAN SARMA



makarnali patlican sarma 1




MALZEMELER




4_5 adet uzun ve ince patlıcan

Yarım paket fırın makarna

2 yumurtanın akı

2 yemek kaşığı ince (un halinde) çekilmiş fındık

4 adet domates 


1 yemek kaşığı biber salçası 


1 sivri biber

3 diş sarımsak

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

Kızartmak için

Ayçiçeği yağı

makarnali patlican sarma 2

YAPILIŞI

Patlıcanların uçlarını kesip uzunlamasına ince kesin. 10 dakika tuzlu suda bekletip kağıt havlı ile kurulayın. Yumurta aklarını fındıkla çırpın. Patlıcanları bu karışıma bulayın. Ayçiçeği yağır kızdırıp patlıcanları kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları soyup ezip 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtın. Domates, sarımsak, biber salçası, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Koyu sos kıvamında olana kadar pişi­rin. Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Do­mates sosunun yarısını ve kalan zeytinyağını makarnaya ekleyip karıştırın. Patlıcan dilimlerini  tepsiye yan yana dizin. 4 veya 5 makarnayı birkaç kez aynı yöne katlayıp patlıcan diliminin ucuna ekleyin ve rulo şeklinde sarın. Malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın. Kalan domates sosum servis tabağına dökün. Üzerine hazırladığınız sarmaları yerleştirip servis yapın


AFİYET OLSUN



 



 





AFİYET OLSUN





No comments:

Post a Comment