Yarım paket makarna,iki yemek kaşığı margarin,tuz,önceden hazırlanmış kaynar vaziyette tavuk suyu...
YAPILIŞI:
Margarin tencerede eritilir makarnanın yarısı bu yağda rengi değişene kadar kavrulur,bir taraftada tavuk suyumuz kaynar vaziyette olmalıdır.
makarnalar kavrulunca (yakmayın ama) makarnanın diğer yarısı kavrulmakta olan makarnanın üstüne ilave edilir.
ardından üstüne bir parmak çıkacak kadar tavuk suyu koyulur,
kaynayınca altı kısılıp,tencerenin kapağı kapatılır ve suyu çekene kadar pişirilir...
üstü tavuk etiylede süslenebilir.
tadı gayet güzel oluyor,ben bu tarifi çok seviyorum.özellikle yemesini..
bu tarifimi 58.porselen demlik çay saati ev sahibemiz olan
JAPON ÇEKİRDEĞİ arkadaşıma gönderiyorum.kendisine kolaylıklar diliyorum..
sevgilerimle...
No comments:
Post a Comment