Wednesday, August 7, 2013

Brokolili, Dana Etli Makarna


brokolili dana etli makarna 1

Australian Women's Weekly'den alınma tarif, sevgili Ferah'a Tuz Biber Dergisi Makarnalar Etkinliği'ne gidiyor.


Malzemeler:



  • 500 gr çubuk makarna

  • 500 gr dana bifteği

  • Bir büyük boy kurusoğan

  • 2 iri diş sarımsak

  • Yarım kilo brokoli

  • 1 yemek kaşığı soya sosu

  • Bir tatlı kaşığı domates salçası




Hazırlama:

Uzun ince (jülyen) doğradığınız dana etlerini sıvıyağda önce yüksek ısıda renk değiştirip kabuk bağlayana kadar, sonra çok kısık ateşte kendi suyunu çekene kadar kavurun. Dövülmüş sarımsak ve piyazlık doğranmış kurusoğanı ekleyip soğanlar pembeleşene kadar tekrar soteleyin, salçasını katın. İri parçalara ayrılmış brokoliyi de katıp azıcık sıcak suyla brokoliler yumuşayana kadar pişirin. Pişmesine yakın soya sosunu da ekleyin. Başka bir tencerede haşlayıp süzdüğünüz çubuk makarnaları da katıp, tuzunu ayarlayın.

No comments:

Post a Comment