İster fırında pişsin, ister ocakta, makarnayı hepimiz çok severek yeriz.
Peki ya baklayı?
Makarna ve baklayı bir arada sunan bu tarif Lezzet dergisinin Nisan 2006 sayısında çıktı.
Geçen hafta baklayı daha değişik nasıl pişirebilirim? diye eski dergilerime bakıyorken, bu tarif karşıma çıktı.
Not;
Dergide ki tarifte iç için tavuklu-bezelyeli-makarna hazırlanmış, ben sadece beşamel soslu makarna kullandım.
Eski dergilerime ara sıra bakıp, gözümden kaçırdığım tarifler var mı diye bakıyorum.
Bu tarif ben henüz blogumu açmadan 2 ay önce yayınlanmış,
herhalde o yüzden gözümden kaçtı : )
Bazı tariflerin sadece görüntüsü bile benim o tarifi yapmam için yeterli olabiliyor.
Ama emin olun, baklayı seviyorsanız bu tarifle daha da çok seveceksiniz.
Çocuklar bile makarnanın hatırına baklayı yiyebilirler.
Konuyla ilgili diğer tarifler için, bakınız;
Fırın Makarna
Pazılı Fırın Makarna
Zeytinyağlı Bakla
İç Baklalı Enginar
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
Yarım paket makarna (ben biraz fiyonk,biraz çubuk makarna kullandım)
Yarım kilo bakla,
Beşamel sos için;2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin.
1 su bardağı un,
1 litre süt,
Tuz.
Üzerine;2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir.
TARİFİ;
Baklaları ayıklayıp, yıkayın.
Tuzlu kaynar suda 3-4 dakika haşlayın.
Fırın kaplarınızı yağlayın, yağlı kağıt kullanmanıza gerek yok, baklanın nemi ile kaptan hemen çıkıyorlar.
Beşamel sosu pişirmek için;
Tereyağını eritip,unu ekleyin ve biraz kavurun.
Kavrulan unun içine ılık haldeki sütü ekleyin.
Mümkünse, pürüzsüz olması için el blenderi ile iyice çırpın.
Tuzunu ekleyip, muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp, süzün.
Boyları eşit olacak şekilde üstten kesin.
Beşamel soslu makarnayı baklaların ortasına yerleştirin.
Önceden ısıttığınız orta dereceli fırında pişirin.
Rendelediğiniz kaşarları yemeğinizi fırından çıkarmadan 10 dakika önce fırın kaplarında ki makarnaların üzerine yerleştirin.
Kaşarlar eriyip, kızarıncaya kadar pişirin.
Daha sonra servis yapacağınız tabağa yine ters çevirerek yerleştirebilirsiniz.
Baklanın olmazsa olmazlarından dereotu ile süsleyip, servis yapabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
No comments:
Post a Comment