Erkek kardeşimin en sevdiği makarna çeşidi. Doyulmaz bir lezzet. :)
1 pk. makarna
300 - 350 gr yoğurt
3-5 diş sarımsak
Kuru nane
Tuz
Hazırlanışı:
Bir tencerenin yarısını geçene kadar su koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca içine bir tatlı kaşığı tuz atarız. Sonra makarnayı atıp yüksek ateşte pişirmeye bırakırız. Bir kenarda yoğurdu iyice çırparız. İçine sarımsağı döverek koyarız. Makarnanın pişip pişmediğini anlamak için kevgirle bir tane alıp dişimize yapışmaz ise demir süzgeç ile süzeriz. Ben sıcak sevdiğim için pek soğuk sudan geçirmiyorum. Soğuk sevenler soğuk sudan geçirip hazırladığımız yoğurdun içine atarak üzerine nanesini de ekleyip karıştırırız. Servise hazır.
Afiyetler olsun. :)
No comments:
Post a Comment