MALZEMELER
1 paket boru makarna
300 gr.kıyma
2 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Pulbiber
BEŞAMEL SOS
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı muskat rendesi
Karabiber
Tuz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
ÜZERİ İÇİN
Rendelenmiş kaşar peynir
YAPILIŞI
-Tavaya kıyma alınıp suyunu salıp çekene kadar karıştırılır.
-Sıvıyağ ilave edilip kavrulur.
-Kuru soğan ve biberler ufak uafk doğranıp tavaya alınır ve kavrulur.
-Salçası ve baharatları eklenir 1 çay bardağı su ilave edilip harcımız pişmeye bırakılır.
-Makarna haşlanır ve beklemeye alınır.
-Beşamel sos için sos tenceresine tereyağ ve un alınıp unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
-Sürekli karıştırılarak sütü ilave edilir.
-Kaynamaya başlayınca muskat rendesi,tuz ve karabiber ilave edilip karıştırılır.
-Ocaktan alınıp rende kaşar peyniri ilave edilip karıştırıldıktan sonra makarnanın üzerine boşaltılıp iyice harmanlanır.
-Yağlanan borcama makarnanın yarısı boşaltılıp ortasına kıymalı harç tamamen yayılır.
-Kalan makarna dökülüp düzeltilerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişmeye bırakılır.
-Fırından çıkarmaya yakın üzerine kaşar peynir rendesi gezdirilir ve eriyene kadar fırında tutulur.
-Sıcak sıcak servis yapılır....
Afiyet Olsun....
No comments:
Post a Comment