Selamlar sevgiler herkese bugün kastamonu yöremizin meşhur Kulaklı Makarnasını yayımlayacağım.Bu tarif hiç kimseye yabancı değil türkiyenin her bölgesinde değişik
isimlerle yapılmakta .Ben kayseri mantısını ilk duyup tattığımda çok şaşırmıştım sadece biz yapıyoruz böyle bir şey sanıyormuşum.Her yörenin mantısını ,kulaklısını adı her ne ise
hepsinide beğenerek yedim .Şunu farkettim ki hepsi de farklı lezzetler.
Köyümüz artık turizme de açıldı ,alternatif tatil isteyenler için mükemmel bir yer yeşil ile mavinin ahenk içinde buluşmasını seyrederken kanınıza kadar dinleniyorsunuz.
nasıl bir yermi birde siz bakın:http://www.yakaoren.com/adresinden gezebilirsiniz.
şimdi gelelim tarife .
Malzemeler:
1 kg un
1 tane yumurta
tuz
İçi için:
1/2 kg kıyma
1 tane soğan
1/2 demet maydanoz
karabiber ,tuz
Hazırlanışı:
Un yumurta tuz ve su ile olabildiği kadar sert bir hamur hazırlanır.Bezelere ayrılan hamur açılır
resimdede gösterdiğim gibi çok büyük olmayan karelere kesilir ve üçgen şeklinde kapatılır .
kulak kısımları açık bırakılır kaynamış tuzlu suyun içinde pişirilir,süzülüp tepsiye alınır,üzerine
eritilmiş tereyağ ve sıvıyağ karımı dökülür.İster sade olarak tüketin isterseniz yoğurtlu sarımsaklı.
No comments:
Post a Comment