3 Eylül 2011
En güzel makarna yemeği yapmanın ilk şartı, kullanacağınız makarnanın kalitesi ile ilgilidir. Çok iyi yemek yapma beceriniz olsa dahi, elinizde uygun malzeme olmadığı takdirde yaptığınız yemek başarısızlıkla sonuçlanır. Makarna haşlanarak ya da pilav gibi pişirilir. Makarna yemeği hazırlarken daha çok makarna haşlanır. Pilav pişirme yöntemi ile hazırlanan makarna deneyim gerektirir. Bu nedenle yaygın makarna pişirme yöntemi makarnanın bol su içerisinde haşlanarak pişirilmesidir. Makarna haşlarken pişip pişmediğini makarnayı dişlerimiz arasında ezerek anlarız. Bir de makarna paketi üzerinde yazılı olan pişirme sürelerini dikkate alırız. Ne var ki, verilen makarna haşlama süreleri bizlerin damak zevkine göre verilmemiştir. Bizler makarnamızı haşlarken sertliğini kendimize göre ayarlamalıyız. Yani, makarna haşlama süresini kendimiz belirlemeliyiz. Tarifteki makarna üzerinde haşlama süresi 9 dakika olarak verilmiştir. Bu makarnayı kendim 14 dakika haşladım. Makarna haşlandıktan sonra dilediğiniz sosu kullanabilirsiniz.
makarna haşlama malzemesi
1/2 paket bukle makarna
bir kaşık dolusu tereyağı
iki litre haşlama suyu
bir kaşık tuz
mutfakta yapılışı
tencerede suyu kaynatın, tuzunu ilave edin karıştırın
üzerine makarnayı ilave edin ve karıştırın
tencere açık olarak makarnayı yumuşayıncaya kadar haşlayın
ocaktan alın ve süzünün, üzerine sakın ha su tutmayın
ardından tereyağı eritin, makarnaya ilave edin ve karıştırın
en önemlisi makarnaya tuz sepin ve tuzunu ayarlayın
buraya kadar sade makarna hazırladık
bundan sonrası için arzu ettiğiniz
makarna sosunu kullanabilirsiniz
afiyet bal şeker olsun
No comments:
Post a Comment