Eşimin çok sevdiği lezzetlerden biridir fırında makarna ama çıtır çıtır iyi kızarmış olmalı.
MALZEMELER : yarım paket makarna (tercihen fiyonk makarna)
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yumurta
1 çay bardağı süt
peyaz peynir, maydonoz,pul biber
BEŞAMEL SOS İÇİN : 2 Yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı dolusu un
1,5 su bardağı süt
tuz,karabiber
üzerine sermek için rendelenmiş kaşar peyniri (yarım su bardağı)
Öncelikle makarna biraz diri kalacak şekilde tuzlu suda haşlanır ve süzülür içerisine tereyağ konup karıştırılır , 2 yumurta süt ile birlikte çırpılır makarnaya konur, ezilmiş peynir ,maydonoz,pul biber de eklenir ve karıştırılır kare borcama veya mini fırın tepsisine her yeri eşit olacak şekilde serilir.
Beşamel sos için zeytinyağ ısıtılır ve un eklenerek biraz kavrulur ve soğuk süt eklenir çırpıcı ile kaynayana kadar karıştırılır tuzu ve karabiberi eklenir.Koyu olursa biraz daha süt ekleyebilirsiniz ben beşamel sosun kıvamını cıvık seviyorum daha lezzetli oluyor.Topak olursa blendırdan geçirebilirsiniz.Hazırladığınız sosu makarnanın üzerine eşit şekilde yayın ve kaşar peyniri serpip 180 derecede kızarana kadar pişirin.
Borcam kullandıysanız altı zor kızardığı için fırının alt rafına yerleştirirseniz daha iyi sonuç alırsınız.
AFİYET OLSUN..............
No comments:
Post a Comment