Enginarın kase şekline bayılıyorum.
Farklı tarifler denemek, içinde bir şeyler sunmak için enginar kasesi çok ideal.
Bu sezon enginar alıp, klasik usullerde pişirdim ama burada yayınlamak için farklı sunumlarda düşündüm.
Birisi bugünkü tarifimiz olan enginar kasesinde fırın makarna, diğer farklı tarifi de önümüzde ki günlerde yayınlayacağım.
Aklımda olan ise son günlerde bir kaç blogda gördüğüm, enginar çorbası.
Çorbasını çok merak ediyorum, en kısa zamanda denemek istiyorum.
"Afiyetle Kalın"
Daha önce yayınladığım enginar tariflerim için, bakınız;
Yapraklı Enginar Dolması
İç Baklalı Enginar
Etli Beşamel Soslu Enginar
Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar
Somon Balıklı Enginar
Tavuklu Enginar
Enginar Burger
Enginar Pane
Enginar Yahnisi
Enginar Kasesinde Ali Nazik
ENGİNAR KASESİNDE FIRIN MAKARNA;
Malzemeler;
4 adet kase şeklinde enginar,
Yarım paket yassı spagetti makarna,
Küçük bir kase beyaz peynir,
5-6 dal maydanoz,
Zeytinyağı, tuz.
Beşamel sos için;
2 su bardağı süt,
1 tatlı kaşığı tereyağ,
2 tepeleme yemek kaşığı un,
Tuz,
Üzerine;
Kaşar peynir.
TARİFİ;
Makarna olarak Filiz'in yassı spagetti makarnasını kullandım.
Makarnayı kaynayan tuzlu suda haşlayıp, süzün.
İçine maydanozlu peynir (kıymalıda yapabilirsiniz), 1 kaşık beşamel sos ekleyip, karıştırın.
Enginarları limonlu suda haşlayıp, süzün.
Fırına dayanıklı bir tepsiye dizin.
Kaselerin içine hazırladığınız makarnalı içten yerleştirin.
Beşamel sos malzemelerini karıştırarak pürüzsüz bir şekilde pişirin.
Makarnaların üzerine 1 yemek kaşığı ekleyin.
Üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpin.
Zeytinyağını 2 su bardağı su ile karıştırıp, tepsinin içine dökün.
Önceden ısıttığınız fırında beşamal sos ve kaşar kızarıncaya kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
İstanbul'da lale zamanı dizimize Çamlıca Tepesi'ne ait resimlerle devam ediyoruz.
Bakınız; Muhterem'le Geziye-Çamlıca Tepesi 2011
No comments:
Post a Comment