MALZEMELER
1 Paket Makarna
(istediğiniz modelde)
1 tane soğan (küçük)
2 tane Patlıcan
2 tane Domates
2 tane sivribiber
1 tane küp şeker
Karabiber,kırmızıbiber,Tuz
Mısırözüyağı
YAPILIŞI
Öncelikle makarnanızı tencerenizde kaynayan suya salın..Bu arada o kaynarken biz sosumuzu hazırlayalım...
Bir tavaya 3-4 yemek kaşığı kadar mısırözüyağınızı ve yemeklik doğranmış soğanınımızı alalım ve hafif pembeleşene kadar kavuralım..
Ardından küçük küpler halinde doğradığımız patlıcanlarımızı alalım tavaya ve iyice pişene kadar kavuralım..Patlıcanlar hazır olunca kabukları soyulmuş küp doğranmış domatesi,sarımsağı,1 adet kesme şekeri ilave edip Tuzunu ve baharatlarını da koyup domateslerin çiğ kokusu çıkana kadar kavurun ve altını kapatın..
Bu arada kaynayan makarnanın suyunuj süzelim..(Ben soğuk sudan geçirmiyorum) çünkü vitamini kaçıyor..Soğuk sudan geçirmezseniz vitamini kaldığı gibi lezzeti de çok daha güzel oluyor.. Neyse;
süzdüğünüz makarnaya 2 kaşık kadar mısırözü yağı koyalım yapışmasın ve lezzetli olsun diye tuzunu da ayarlayıp tencerede kepçeyle karıştırın ve servis tabağına alın.. Üzerine sosunu da döktükten sonra isterseniz kırmızı biber ve maydamoz serpip servis edelim.. Afiyetler olsun..:))




No comments:
Post a Comment