Monday, August 5, 2013

Mantar ve Ton Balıklı Makarna Sosu


CLICK FOR ENGLISH  


mantar ve ton balikli makarna sosu 1


320gr makarna için (4 kişilik)

15gr maydanoz yaprağı

3 diş sarımsak

30gr sızma zeytinyağı

250gr mantar (yıkanıp dilimlenmiş)

400gr doğranmış domates konservesi

1 kutu yağı süzülmüş ton balığı konservesi (1 kutu = 160gr brüt, 100-110gr net)

Tuz

Taze çekilmiş karabiber




  • Maydanozu 5 saniye 7 Hız doğrayın ve yarısını kenara alın. Haznede kalanı spatula ile ortada toplayın

  • Zeytinyağı ve sarımsakları ekleyip 4 dakika 100ºC 1 Hız pişirin

  • Sarımsakları hazneden çıkartın. Mantarları ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma (SYTÇ) fonksiyonunu da seçerek 4 dakika 100ºC Kaşık Hızında pişirin

  • Domates konservesi ve tuzu ekleyip SYTÇ ile 20 dakika 100ºC 1 Hız pişirin

  • Ton balığını ekleyip SYTÇ ile 5 dakika daha 100ºC 1 Hız pişirin.

  • Haşlayıp süzdüğünüz makarnayı sosla birlikte ocak üzerinde 1 dakika karıştırın

  • Tabaklara alıp üzerine ince doğranmış maydanoz ve taze çekilmiş biber serperek servis yapın



Afiyet olsun....

Porsiyon başına tahmini besin değerleri yaklaşık olarak aşağıdaki gibidir


mantar ve ton balikli makarna sosu 2mantar ve ton balikli makarna sosu 3


No comments:

Post a Comment