Friday, August 9, 2013

KIYMALI MAKARNA


kiymali makarna 1


kiymali makarna 2 Malzeme:

1 paket ince uzun (sedanini) makarna

250 gr. kıyma

1 ad.kuru soğan

1 demet maydanoz

2 ad.yeşil biber

3 çorba kaşığı zeytinyağı

karabiber-tuz

Haşlamak için:

8 su bardağı su

1 çay bardağı süt

1 tatlı kaşığı sıvı yağ

tuz

Tencereye su, süt, sıvıyağ ve süt konup kaynatılır. Kaynayan suya makarna konur ve yumuşayana kadar haşlanır. Makarna süzgece alınarak üzerine soğuk su gezdirilir ve bir kenara bırakılır.

Tencereye kıyma ve 1 fincan su,tuz karabiber konur. Suyu çekilince yağ ve küp doğranan soğan ilave edilerek kavrulur. Yeşil biberler küçük doğranarak eklenir. 1-2 dakika daha kavrulur ve makarna ilave edilrerek karıştırılır. Ocaktan alınarak sıcak servis yapılır.


No comments:

Post a Comment