Wednesday, August 7, 2013

Firinda besamel soslu, ispanakli makarna



firinda besamel soslu ispanakli makarna 1


"Besamel sos cok severim, uzerine kasar serildi mi hele tadindan yenmez" diyenlerdenseniz , ispanakli borek, lazanya tadindaki bu ispanakli firin makarnayi siddetle tavsiye ediyorum...



Malzemeler:

1 paket makarna (cubuk makarna kullandim, cok kucuk olmayan herhangi bir cesit kullanilabilir)

300 gram kadar ayiklanmis ispanak (hazir bebek ispanak kullandim)

1 sogan, kucukce dogranmis

1 kase beyaz peynir, kasar karisimi




Besamel sos icin:

3 kasik tereyagi

3 kasik un

3.5 bardak sut


firinda besamel soslu ispanakli makarna 2



Uzerine, yeterince kasar ya da mozarella rendesi




Yapilisi:



  • Makarna paketinin uzerindeki direktilere gore , ya da caninizin istedigi sekilde haslayin.Ben genel olarak vitamin kaybi olmasin diye, az miktar suda haslayip suzmuyorum. Firin makarna icin biraz sulu olsa da sorun olmuyor zaten


  • Ispanaklari elinizle bolup, sogan ve peynir ile karsitirin . (evet cigden kullaniyoruz!)


  • Besamel sosu hazirlayin.


  • Makarna ve ispanak karisimini borcama doktukten sonra, besamel sosu yayin ve uzerini kasar peyniri ile kaplayin.


  • 200 C (400 f) de peynirler guzelce eriyinceye dek pisirin.

Besamel soslu makrna tarifi daha once de vermistik, en cok tiklanan tariflerden...

Detayli besamel sos tarifi de mevcut...




Bay Lama'dan 10 puan aldi, cay yanina, misafire, ev halkina ana yemek olarak tuketebilirsiniz...

No comments:

Post a Comment