Thursday, August 8, 2013

Ekmek makarnasi


ekmek makarnasi 1

Babam yumurtayi hatta ve hatta hic abartisiz yumurtali bir nesne degmis yemegi bile agzina surmedigi icin annemin bilindik yemeklere degisik uygulamalari vardir. Kahvaltilar icin yumurtali ekmek kizartmasi yerine dusunulmus, hem de hazirlamasi daha kolay bir tarif...

Malzemeler:

Bayat ekmek, tereyagi, su, peynir

*Tereyagini eritip, uzerine su koyup kaynatiyoruz. 1 ekmege yaklasik 1 bardak su dedi annem. Ekmegin sertligine gore degisirmis, ayarlama yaparsiniz artik ;)

*Bayat ekmekleri dilim dilim kesip, yagli suya batirip cikariyoruz.

*Yagladigimiz tavaya ekmekleri diziyoruz.

*Uzerine peynir serpiyoruz: tulum,kasar ya da cokelek...

*Alti kizarana kadar ocakta kisik ateste pisiyoruz.

Iki katli bir ekmek makarnasi yapmak da mumkun. Peyniri serptikten sonra bir kat daha ekmek dizebilir, altini ustunu kizartip servis yapabilirsiniz;)

Afiyet olsun

No comments:

Post a Comment