SEFFAF MAKARNA* SALATASI
Malzemeler:
1 Paket şeffaf makarna(100 g)
1 bağ taze soğan
1 kirmizi biber ve sarı biber
1 -2 acı biber
bir kaç yaprak aysberk salatası
biraz zencefil rendesi
1 bağ taze kişniş
1 avuç kaju veya yerfistıgı
1 limon suyu
biraz susam yağı veya zeytinyağı
Yapilisi:
Makarnayi bir kaba koyup üzerine kaynar suyu dökün.4-5 dakika sonra sudan çikarip soğuk sudan geçirin ve iyice süzülmesini sağlayin.
Makas yardimi ile birkaç yerinden kesip kisaltabilirsiniz.
Kırmızı ve sarı biberleri ince ince doğrayin.Acı biberleri çekirdeklerinden çikarip çok ince bir şekilde dilimleyin.Taze soğani,salatayi ve kişnişi doğrayin.Tüm sebzeleri kariştirip ekleyin.Limon suyu,yağ ve zencefil rendesini çirpin.Salatanin üzerine döküp kariştirin.
Son olarak kaju veya yerfistiğini serpin.
Zenginleştirmek isterseniz icine havuç rendesi,ince kıyılmış kirmizi ve beyaz lahana, haşlanmis ve didiklenmiş tavuk gögsü ve soya fasulzesi filizi ekleyebilirsiniz...
Kişnişi bol kullananizi tavsiye ederim…
*Seffaf makarna Maş fasulyesi nişastasindan yapilan ve daha cok Endonezya,Vietnam,Thailand,Japonya ve Çin mutfağinda kullanilan bir Tür makarna ceşitidir.
No comments:
Post a Comment