*******************
*Makarna
*Su, tuz, az sıvıyağ
*Sotelemek için tereyağı veya zeytinyağlı margarin
*Baharat (kekik, fesleğen, kuru nane, pul biber, toz kırmızı biber, karabiber, köri.. hangisini isterseniz, ancak herbirinden yarım çay kaşığını geçmeyecek miktarlarda)
******************
*Makarnayıı dilediğiniz dirilikte kalacak şekilde tuz ve az sıvıyağ eklenmiş suda haşlayın.
*Süzüp sudan geçirdikten sonra süzgeçte bekletin.
*Tencereye tereyağ veya margarini alıp eritin ve içine makarnayı ekleyip baharatlarını üzerine dökün.
*Hep birlikte çevirerek soteleyin ve ateşten alıp sıcak sıcak servis yapın..
Servis önerisi:
******************
Üzerine herhangi bir çeşit peynir rendeleyebilirsiniz..
No comments:
Post a Comment