pastırma sevenler için harika bir lezzet...deneyin derim
malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış makarna
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı salça
- tuz
- 5-6 dilim cemensiz pastırma
- yarım su bardağı kaşar peynir rendesi
yapılışı:
- teryağ tava eritilip un eklenir hafifce kavrulup salça konur.
- 1 dakika daha kavrulduktan sonra süt eklenip muhallebiden biraz daha sıvı olacak şekilde pişirilir.tuzla tadlandırılır.
- sosa makarna eklenip karıştırılır.
- borcama makarnanın yarısı konur. üzerine pastırmalar yerleştirilip kalan makarna üzerine dökülür.
- kaşar peyniri ile üzeri kaplanır.
- 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
- şimdiden afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment