Makarna sosları hem pratik hem de lezzetli olduğundan benim hayatıma renk katan sosların başında gelir. Bu soslardan en sık yaptığım bolonez sosu, Ganne'nin sos etkinliğine yolluyorum. Kolay gelsin Ganne!
Malzemeler:
kıyma (kavrulmuş)
domates
salça (arzuya göre)
zeytinyağı
sarımsak
soğan
sirke
tuz
karabiber
kekik
* miktarlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz, örneğin ben bol domatesli az kıymalı tercih ederim..
Kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp küp kesip zeytinyağı ile tavaya alın. Eğer kullanacaksanız salçanızı da ekleyin, orta ateşte 3-4 dk. pişirin. Kalan malzemeleri de sosa ekleyip domatesler sularını çekene dek pişirin. Servis tabağına aldığınız haşlanmış makarnanızın üzerine sosu gezdirip sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!
No comments:
Post a Comment