Tuesday, January 7, 2014

Domates Soslu Kaparili Makarna




Malzeme:

* Yumurtasız makarna

* domates sosu (sos tariflerinde var)

* kapari

* deniz tuzu

Hazırlanışı:


* İçine deniz tuzu atılmış su kaynatılır ve makarnalar pişirilir.

* Makarnalar sudan geçirildikten sonra tencereye domates sosu konur ve biraz ısıtıldıktan sonra pişmiş olan makarnalar içine eklenir ve karıştırılır.

* Makarnalar 2 dakika daha pişirilip tencereden alınır.

* Makarnaların üzerine kapari konup servis yapılır.

Benim Tavsiyem:

* Makarnaları biraz diri pişirmekte fayda var. ne yazık ki Türkiye'de makarna çok haşlanıyor ve tüm özelliğini yitiriyor. Paketin üzerinde yazandan 2 dakika daha az pişirin, çünkü sosla da pişmeye devam edecek makarnanız.

AFİYET OLSUN!

No comments:

Post a Comment