Öncelikle pesto sosunu yapacağız. Bunun için fesleğen yapraklarını ayıklayacağız. Güzelce yıkayacağız. Bir sebze kurutucusu yardımı ile iyice kurutacağız. Benim gibi obsesif iseniz birde mutfak havlusuna alacağız.
Tarif tabiki "cafe fernando"
400 gram fesleğen yaprağı (1 kilo veya 4 büyük demet)
300 gram rende Parmesan peyniri
75 gram çam fıstığı
150 gram ceviz içi
2.5 cup zeytinyağı
1 tsp tuz
10 diş sarımsak
Büyükçe bir tavayı yağlamadan ocağa alalım ve çam fıstığı ve ceviz içlerini karıştırarak hafif kahverengileşene kadar kavalım. (yaklaşık 10-15 dakika). Soğuması için bir kenara ayıralım.
Sarımsakları ince ince kıyalım. Üzerlerine tuzu serpip çatal ile ezelim. sonuçta sarımsakları macun kıvamına getirelim.
Ezdiğimiz sarımsak ile fesleğen yapraklarını rondoya alıp rondoyu çalıştıralım. Fesleyen ve sarımsak macun kıvamına gelince işlemi sonlandıralım.
Rondonun kapağını açıp zeytinyağını ilave ettikten sonra kapağı kapatıp tekrar çalıştıralım..
Sırası ile ende Parmesan peyniri, kavurduğumuz fıstığı ve ceviz zeytinyağlı karışıma ekleyip tüm malzeme birbirine karışana dek tekrar rondoyu çalıştıralım.
bukadar pesto tahmin edersinizki hemen tüketilemez. 2-3 gün içinde kullanacağımız kadarını kavanozlayıp kalan m,ktarı da porsiyonlara bölüp kilitli buzdolabı poşetlerine aktarıp derin dondurucuda saklayalım.
500 gr (Bir paket)dilediğimiz çeşit makarnayı paketin üzerinde yazan tarife uyarak haşlayalım.
Makarnaya 4 çorba kaşığı zeytin yağı ile karıştıralım.
1/2 su bardağı pestoyu iki kaşık haşlama suyu ile açalım ve makarnaya karıştırarak yedirelim.
Üzerine permesan(ben kaşar peyniri kullandım) peyniri rendeleyelim.
No comments:
Post a Comment