Kök sebze olan pancarın hem kendisi, hemde sıkılmış suyu çok faydalıdır.
Pancarla onlarca çeşit tarif hazırlayabilirsiniz.
Hem kök bölümünü, hem saplarını, hem de yapraklarını ayrı ayrı kullanabilirsiniz.
Ben bu makarnayı "pancar dolması" yaptığım zaman tencerede ki pancar suyunu kullanarak hazırladım.
Doğal bir renklendirici olan pancarı masanızdan eksik etmeyin.
En iyisi kış bitmeden pancarlı tariflerimin hepsini bir araya getirip, pancar dosyası hazırlayarak size bir kaç fikir vereyim.
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
2 su bardağı pancar suyu,
1 paket makarna,
Tuz,
1 yemek kaşığı tereyağ,
2 yemek kaşığı sıvıyağ,
Servis için;
Kaşar peynir rendesi.
TARİFİ;
Pancar suyunu ve 2 bardak normal suyu kaynatın.
Not;
Tencereye bol su eklemeyin ki makarna daha çok pancarın suyu ile pişsin.
Makarnayı kaynayan suyun içine atın, tuzunu ilave edip pişmeye bırakın.
Çok fazla su olmadığı için suyunu çeke çeke pişecektir.
Not;
Az suda suyunu çekerek piştiği için makarnaya çok fazla tuz eklemeyin.
Makarnanız piştiği zaman tencereyi süzgece boşaltarak fazla suyunu süzdürün.
Tereyağını eritin, içine biraz da sıvı yağ ekleyip, makarnanın üzerine döküp, karıştırın.
"Afiyet Olsun"
No comments:
Post a Comment